понеділок

 

Небезпечні речі

  У сьогоднішній час економічної скрути, складних життєвих реалій важливою залишається проблема профілактичної роботи щодо формування навичок безпечної життєдіяльності. Надалі ще більше виникає необхідність, починаючи з дошкільного віку, навчати дітей свідомо ставитись до свого здоров'я, питань особистої безпеки.

Не буде перебільшенням, якщо сказати, що дитина найменш розбірлива в тому, що вона тягне до рота, ніж існуючі тварини. Ні одна тварина не стане пити чорнило, смоктати клей та їсти крем для взуття. А діти - будуть!!!

Дослідницький рефлекс у них набагато сильніший, ніж у тварин. Із загального числа отруєнь на дітей припадає 90 %, а на дорослих лише 10%. Серед нещасних випадків отруєння посідає 4-е місце після вуличного травматизму, опіків та утоплень. Перше питання, яке виникає у батьків: « Назвіть, що найбільш небезпечне - і ми викинемо цю отруту з дому».

Відповідь на це питання дати неможливо. Багато отруєнь виникає в результаті безконтрольного приймання лікарських препаратів. Важливо зрозуміти - безпечних ліків для дітей не буває; небезпечна доза призначена для дорослого може бути смертельною для дитини.

Велику групу отруєнь складають випадки, пов'язані з побутовою хімією. Миючі засоби, лаки, клей, фарби - всі ці засоби часто в сім "ї знаходяться в доступних місцях, бо батьки переконані в « неїстівності» цих засобів.

Тому шановні батьки:

не наливайте отруйні речовини у випадковий посуд;

- потрібно ховати, замикати все, що може зашкодить дитині;

- не залишайте небезпечні предмети на звичних та доступних місцях;

- запам'ятайте: дитина може перекуштувати все, її оточує.

Немає коментарів:

Дописати коментар